Direktlänk till inlägg 29 oktober 2010

Lite träning och annat

Av åsa eriksson - 29 oktober 2010 14:47

I dag är vädret så där otroligt bra..vi gjorde en tur till banan..dels för att se om containern hade kommit (staddag på söndag)dels för att köra en raka med Cashen+2 hundar..släphare.

 

Eftersom vi är bara två,så blir det jobbigt..Poggy är ju som han är en riktig hetsporre...........................

 

Leif hjälpte mig vid burarna..satte in Poggy först ..för att sedan springa ned till trasmaskinen..under tiden var det cirkus på gång bakom burarna..ett riktigt elddop för en unghund..och naturligtvis skulle Jackson och Cashen in i samma bur..efter mycket slit fick jag in dom och loppet kunde gå..

 

Jackson och Poggy flög ut som katapulter..Cashen lite efter..var nog tumultet innan som satte sina spår....han är ju en färsking ännu.

 

Snart var han i fatt Jackson och strax före stoppet bytte han till innerspår..det var där kurvan började..

 

Det hela såg fint ut..

Sedan blev det tumult för Husse och hundarna..

Jackson utan munkorg och Leif stod på trasan så att de inte skulle få tag på den och dra iväg..

Då kastade sig alla tre hundar sig över hinken med trasor som står bredvid ..allt huller om buller trasor och hundar överallt..tur att Jackson är så snäll..när jag äntligen kom ned så stod han och Poggy och drog i varsin del av trasan..Poggy med munkorg på sig..i koppel höll husse Cashen som var mer vild än tam..

 

Vi körde bara en gång..om någon undrar så kände vi att det inte var läge för fler ggr.

 

Om banan och vädret tillåter kör vi nog en träning  på Jackson och Cashen dock inte ihop..tycker inte att en unghund skall måsta arbeta maximalt i en träning ..och med snabba hundar blir det lätt en överväxel som läggs in..och viljan + snabbheten har dom redan.

 

Om han skall  gå med annan hund blir det med en något långsammare så att motivationen och känslan blir positiv..det viktiga i en unghundsträning är momenten och att hunden får en chans att ligga först..inga straffrundor här inte.......................................

 

Tror absolut inte på att en hund blir bättre av att gå med snabbare hundar....inget positivt med det,nu verkar denna kull kunna gå genom eld och vatten för sin trasa...men ännu är de inte färdiga i sina kroppar...senor ,ligament,muskler..tar sin tid att bli klar......så vintern är en gåva som vi skall ta vara på.

 

Det gör mer skada än nytta ..att i den här åldern gå ut för fullt.

 

Att ligga lika med brorsan Jackson på en startraka är suveränt..och att tidsmässigt endast vara 2-3 tiondelar bakom honom på 295 m är lika bra ..vi skall vara rädda om.. och förvalta Cashens motivation..vilja och snabbhet.

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av åsa eriksson - 24 augusti 2017 09:14

nya tag .. livet rullar vidare..med hundar/barnbarn/barn skrivandet kommer jag att ta tag i om några dagar ha en fin dag ..   ...

Av åsa eriksson - 7 augusti 2016 20:05

   det har hänt en hel del.. SM i hundkapplöpning har gått av stapeln..inga hundar från oss anmälda..   dock en Veteran DJ Vargtass SM-vinnare 2011/ och 2:a i semin/4 i sm final 2016 Grattisar! Debuterade gjorde GH-Girpower /ägare Hanne ...

Av åsa eriksson - 7 augusti 2016 20:02


         12 år ..och jag 72 ..det går med rasande fart vill jag lova..   ...

Av åsa eriksson - 23 juni 2016 10:03


  står för dörren.. vi laddar.. och gör som ....   ...

Av åsa eriksson - 23 juni 2016 09:45

  är klar för licens/ månad juli.. senast sprang han tillsammans med Irwin/Vito som han kallas.. lämnade ett par längder i start till Vito.. för en gångs skull bytte Vitpår direkt utanför box / gick direkt in..Jack fattade galoppen bytte ...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Skapa flashcards