Alla inlägg under oktober 2010

Av åsa eriksson - 20 oktober 2010 11:44

Händer inte mycket nu..och lika bra är väl det..det blir mycket sjukhusbesök framöver hoppas bara frikortet gäller än..har dålig koll på det i dagsläget.  Skapligt väder med uppehåll och lite sol..

 

Cashen är mer vild än tam just nu ....har mycket energi......skall få vara lös på vår gamla tomt den är betydligt större............................................

.....

 

Barnen skall hämtas kl 15.00

tror vi går hem till oss i dag.

 

Våra vänner har varit borta i fem veckor ..hos dotter och svärson + en alldeles ny liten babysflicka..första barnbarnet.

Det var en lång resa ..nämligen till Kanada..vilken upplevelse.

 

Vi väntar nu med spänning på berättelser och bilder.........vi har varit tillsammanas sedan barnen var små..och delat både glädje och bekymmer med varandra..

 

Vi har till och med firat många jular tillsammans.............det blir inte så ofta vi träffas sommartid för de har sin sommarstuga och vi har ju som bekant hundkapp.

 

Ett livslångt äventyr som vi delar med våra nära och kära...långt ifrån hundkappens mödor och bestyr..det är skönt att rensa tankar och ladda batterierna till kommande säsong.

 

Skall bli kul att träffa dom igen..hoppas dom haft en underbar resa.

 

 

Av åsa eriksson - 19 oktober 2010 10:51

    

tisdag och ett riktigt höstrusk..regn och tråkigt värre.

Skall försöka mig på en dörrkransav löv..Sofi hade gjort en jättefin..pampig sak.

Vi saknar vår öppna spis..tror att Sofi ..Janne och barnen uppskattar den..och naturligtvis Zafina.



Tittade in på lottningen på Åkers i helgen..den ser onekligen spännande ut..

1 CA Glavio

2: Classic

3 Ultra

4.DS Leffe Blond

5 Umberto

6 DS En Stor Stark 

  kan bli lite kaos i detta lopp 4 -5 vill nog in..Classic klarar nog ut det eftersom hon är väldigt snabb ut..!!


Själva är vi rätt nöjda med En stor Starks burlottning..han brukar gå rakt i sina spår och eftersom han i dagsläget inte får till starterna kan detta bli en bra lösning.


Öppet lopp...


Känner med hela kroppen att det snart är dags att lägga ned tävladet för i år..Leif är lite sugen på att tävla i Landskrona W-div.

Lång väg att åka...så vi får väl se vad orken och pengarna säger..................Banana Split självklar etta..tvåa CA Gibson..trea i dagsläget DS En Stor Stark..som endast varit med i 4 tävlingar av inbjudna 11 lopp varav 10 redan klarats av..alltså slutstriden i Landskrona!


Nu kan vi stolt blicka bakåt och konstatera att DJ-kullen nog kommer att bli riktigt bra på banan..och att de dessutom ser trevliga ut..storlekarna är under kontroll..två hanar under 51 cm

två hanar 52 respektive 53 cm

tikar

alla under 49 cm



Det är detta som gör att man vill fortsätta ...som uppfödare...och extra plus i allt är duktiga valpköpare.


Om vädret tillåter kör vi Cashen..på 320 m Åkers Kanal..





Av åsa eriksson - 18 oktober 2010 10:10

Juliettan(Tindra )på utställning.......för kungen bland domare Bo Bengtsson..

en 1: HP var med i valet om CK ..men bedömdes för dagen lite för outvecklad..

 

Bra gjort Tindra..och matte och husse det är så roligt att ni engagerar i så mycket.

Här kommer bild och kritik:

Mycket feminin och elegant.Vackert huvud,lång hals,tillräckliga vinklar både bak och fram,kunde ha mera benstomme.

Vacker päls,behöver fyllas ut i bröstet,bra  tassar,rör sig OK

  

Av åsa eriksson - 17 oktober 2010 09:41

I går hade klubben sin sista tävling för säsongen...det hade varit en köldknäpp på natten med ca -8..som gjorde att banan obrukbar på vissa ställen..efter idogt arbete..och en framflyttad tävling på ungefär en timma så var det dags..

 

Det gick ej heller att köra 510 m ..för utanför boxarna så var det rejält fruset..alla distanser fick start från 295 burarna och medeldistansen blev då 490 m.

 

För vår egen del blev det två tredjeplatser..inte riktigt som man hade hoppats på..för DS En Stor Stark så är det fortfarande starterna som spökar..i går en liten förbättring med bara ca 1.5 m efter alla..

Kontrollerade hur han stod i buren..och han ställde sig längst fram ....men helt plötsligt hade han gjort ett steg bakåt och förmodligen en extra start........noterade att även harköraren fick sakta ned innan hundarna kommit ut..kan då bara få ihop det till att burarna antagligen öppnas en aning för sent..vi får hoppas att det är detta fenomen..som förstör hans lopp så totalt...........

 

Han skall då framför allt inte ha så dåliga reflexer utan snarare tvärtom....vi får testa..det är ju den mänskliga faktorn som styr....

ja vi hundkappare kan då få till det..men kan man förbättra loppen för sin egen hund så går man igenom varje liten detalj..

 

I det loppet segrade Koruna som höll husses önskan och lite udda replik från fredagens samtal...VI skall ta ER!!

Grattis Koruna..en mycket duktig tik..

 

Tider

1:a Koruna               19.52

2:a DS Leffe Blond    19.57

3:a DS En Stor Stark 19.61 Detta lopp sponsrades av Micke och Carina Wille´n med på bild deras tre flickor. loppet kallades Gamblers Guide race.

 

Supersprinten blev DS Form 2:a DS Element 3.a 

segrade gjorde  EL Chutney

Grattis till segern....och täcket..

 

Tider 88 m

1:a El chutney   6.54

2:a DS Form      6.57

3:a DS Element  6.65     

 

 

 

 

JJ Sahlin gick ju i ett klass 1 lopp där hon placerade sig 3:a ..ja det var dagens siffra helt enkelt..hon fick ett trångt lopp i mitten på kurvan och fick börja om..

 

hon hade dagens tredje bästa tid..

 

Tider 490 m

1;a Banana Split   33.51

2:a CA  Glavio      33.53

3:a JJ Sahlin        34.10

 

 

Seger igen till DS Starkodder  som även han missade start..gick igenom hela gänget för att ta ledningen..på upploppet blev det tajt men Starkodder drog det längsta strået..

Grattis Oddie!! Fint jobbat..

 

Tider

1:a DS Starkodder  34.86

2:a Pataca             34.96

3:a Vilma               35.10  


Triathon som GW troget varit med  i alla distanser och kämpat på..slutade som 6:a av 9 startande..husse och matte har gjort ett bra jobb även dom.......där vann Luca Toni..täcke pokal BR och framför allt äran. han har för övrigt vunnit alla distanser så det var en rättvis slutseger.Grattis

  


 

 

  

 

Tränade gjorde Hayabuza 20.25

Vargtass på den mycket fina tiden 34.10 och skulle platsat i dagens m1 lopp..

Black Jack tränade inte denna gång men blickar man tillbaka på hans 19.60 tid så hade även han gjort bra ifrån sig i ett klass 1 lopp...stimulerande att fantisera!

 

Förskylt är det på hemmanivå....ingen feber men risigt känns det..

 

 

 

Av åsa eriksson - 15 oktober 2010 08:39

Medlemsmötet på VHS den 9.10..handlade bl.a om röstning av hur Årets hund(whippet) skall utses...

Whippetansvarig har under hösten arbetat ihop ett förslag som lämnades in till SHCF..som i sin tur skickade över ansvaret till medlemmarna och klubbarna..

 

Vår klubb skickade ut en uppmaning till whippetägarna att lämna in ytterligare förslag..

Vid mötet lades 4 inkomna förslag fram..

Vi diskuterade alla förslag och kom fram till att när det handlade om att utse Årets Hund så höll inte whippetansvariges förslag ..det liknades vid WR och det var inte önskvärt..

Detta lades åt sidan+ den som var snarlikt..

Kvar fanns två förslag att rösta på:

SHCF utser Årets Hund lika som för greyhound..

Whippetdiv..i nuvarande form..det sista var viktigt...

 

Majoritet för whippetdiv.

Kvar är nu resultatet från alla klubbar som inkommit till SHCF:

 

man kan tycka mycket om olika former av tävlingar..och jag vidhåller att vi skall vara rädda om eliten....det finns inom alla grenar..så Årets Hund skall helt klart vara den bästa inte den som presterar mängd av tävlingar..därav tycker vi att SHCF skall stå för nomineringar och uttagning..från storlopp som SM DERBY o.sv

 

Sedan tycker jag att varje enskild klubb skall lägga lite krut på fina lopp till alla klasser..

 

Själva har vi lämnat in en skrivelse till SHCF..där vi tycker att en whippetansvarig är onödig i dagsläget(Inget ont personligen om den sittande..utan systemet som sådant)..whipparna har exploderat i antal och vi tycker därför att vi som greyhound helt och fullt kör under dess reglemente...om ni läser tävlingsreglementet så står där att detta är först och främst för greyhound..övriga raser till vissa delar...tror att detta kom till när Svenska Spel kom in i bilden.

 

Ett språkrör har varit bra att ha när vi har varit i minoritet..i dag är vi inte det!

Tror att de flesta väljer att tävla som greyhound och vi skall nog akta oss för att sätta in separata regler..vill inte bli en whippetklubb i organisationen utan en hundkappare på lika villkor...........................................

.....................

 

Tävlingar i storlopp som Derby.. Master.. St.Leager..vet att många whippetägare är rädda för att de är på väg att försvinna..på grund av att det saknas pengar.

 

Ett förslag är att alla klubbar hjälps åt att hålla de gamla traditionerna vid liv..alla sponsrar pengar till dessa lopp...

ja då säger många..ni bara tänker på högklasserna..kanske detta är ett tillfälle att säga att i dagsläget kanske ni inte har någon som platsar..men om ni allvarligt tänker fortsätta med hundkapp lovar jag att ni kommer att äga en sådan..och jag pratar då om att hålla gamla traditioner vid liv..jag pratar inte genom våra hundar..

 

Vi har haft både låg ..mellan ...hög klass..när vi enbart hade låg..så var höjdpunkten just dessa lopp..att titta på och följa..alla beundrar väl kapacitet och löphuvud...vet inte hur många SM vi åkt till bara för att titta på dessa duktiga hundar..då också greyhound.

 

Hundkappen i sig är en rolig och spännande tillvaro....hoppas bara att den inte förstörs av illvilligt prat ..om  hur andra ser på hur duktig eller dålig din hund är på banan..din hund gör vad den kan..det lovar jag

 

Som jag ser det när vi åker och tävlar så har vi förhoppningar om att vår hund skall vara med i täten..vi knyter nävarna när det går sämre och jag vill sluta med att säga ..Lycka till ni som tävlar i helgen!

 

 

 

 

 


 

 

Av åsa eriksson - 14 oktober 2010 09:23

På lördag är det dags igen..dagarna bara flyger iväg..

Helgens tävlingar är inte lika stor ..då räknat i antal lopp..9 st det är en lagom dos när man jobbar..

 

DS En Stor Stark går i ett sponsrat lopp över 295 m

Han har en god chans att vinna loppet ..OM han kommer ut ur box samtidigt med de andra..DS Leffe Blond är med i samma lopp.

DS Element går final över supersprint från box 5 ..kan bli en vinst..med lite tur.

Där måste man pricka start..bara startraka..DS Form är också med

 

Dagens mest spännande  lopp är naturligtvis där JJ Sahlin går mot raketerna..hon visade gamla takter förra tävlingen och hade då dagens 3:e bästa tid.

Förhoppningar om att hon kan ge dessa en riktig match..hon är ju en raket själv.

 

DS Starkodder kan bättre än han visade förra tävlingen..hoppas på bättre utdelning i detta lopp.

 

Glen Cadam Cask får ett eldprov..långdistans?

Husse o matte har gjort ett bra jobb med honom och sist hamnade han på en pallplats...vi hoppas på ännu en!

 

Vädrets makter är inget vi kan ändra på..men vi hoppas på drägliga förhållanden både för ägare och hundar.

 

 

 

Av åsa eriksson - 13 oktober 2010 14:39

I dag viker vi eftermiddagen åt bullbak med barnbarnen.....................................


  

 

Av åsa eriksson - 12 oktober 2010 11:12

Glen Cadam Cask GW på pallplats..

segrade gjorde Luca Toni ..Grattis Fam. Donner

2:a Bruno

  

Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Ovido - Quiz & Flashcards