Alla inlägg under november 2010

Av åsa eriksson - 14 november 2010 09:04

viktigt möte ..

VHS

hoppas många kommer trots FARS DAG..............idag uppvaktas alla pappor..både på ont och gott !!

Av åsa eriksson - 12 november 2010 11:29

Fredag..lite kortbloggande..regn..all snö håller på att försvinna..tur det för igår slog jag omkull två ggr på vår promenad ..inte populärt hos Leif..eftersom han är tvungen att lyfta upp mig.

 

Vaddå lyfta upp kärringen tänker nog de flesta..ja ,pinsamt för mig med..men mina knän håller inte för det...en gång nere på knä så blir jag kvar där...har hänt många episoder när jag helt enkelt glömmer bort denna dilemma..och går ned för att plocka från nedersta hyllan i affärer..får då lugnt sitta där till Leif eller Sofi visar sig och plockar upp mig...och eftersom jag ej kan hjälpa till själv så blir jag ju väldigt tung..(slutar med en rätt komisk syn förstår jag).. att de i stort sätt släpar runt med mig innan de får upp mig på rätt köl..

såå är det att bli gammal och tufflig...inte roligt alls!

Grädden på moset var när vi hade hämtat barnen på fritids..räknat ihop alla grejer som gympapåsar.. extravantar och mössor..så begav vi oss hemåt..efter halva vägen kunde vi bara konstatera att mormor hade glömt SINA handskar kvar på fritids..jag såg att morfar morrade inom sig.men styrde ändå kosan tillbaka..vad jag kunde uppfatta av minspelet så gick han gärna ensam!

 

När vi väl hade landat  hos barnen så  passade jag på att städa i barnens garderober..dom fanns i närheten och vid ett tillfälle så brast jag ut i lovsång!!!

Maja sa helt uppriktigt..det måste vara tufft att vara mormor!!

 

Hundarna mår ialla fall bra..

 

 

 PS

Leif tycker det är extra jobbigt att ha med mig vintertid..skall köpa mig en spark..ungarna har ju en så det blir alldeles förträffligt

Av åsa eriksson - 11 november 2010 12:18

Farligt lugna dagar..nu är man inne i ruljansen igen..har hur mycket tid som helst över..känner mig dessutom väldigt pigg.

Som jag sagt förut ..kan bli hur tokigt som helst ..skulle kunna planera upp mig över öronen..för att sedan ångra det hela.

 

Bäst att ta det försiktigt..inte titta åt alltför många håll.

 

1 inte flytta möbler

2 inte skaffa några greyhound

3inte planera bull och kakbak

ja listan kan göras lång  ..................................................
................

Av åsa eriksson - 10 november 2010 11:32

Ja ,nu kan man bara konstatera:

Det är vinter på riktigt..Cashen får positiva vibbar och lever upp..

Han far som en galning i snön..vinter är DJ- kullens riktiga element..dom stormtrivs..inga raggiga pälsar där inte.

Dom är ju vintervalpar ..ingen nackdel..trodde att dom skulle fara illa i sommarvärmen..men inte det heller,dom tycks även kunna njuta av varmare klimat.

Öl-kullen tycker varken om vinter eller hög värme..vår och hösthundar är dom.

Så olika helsyskon kan bli..

 

Nu skall jag  iväg och passa barnbarn........

Av åsa eriksson - 9 november 2010 18:42

NU SNÖAR DET!!!vintern har kommit ...det båser rejält och snön yr...det känns ända ned i tårna ..en känsla av både urrigt och mysigt.

 

Tänder ljus och kryper ihop framför TV :n med en filt över mig..

Leif bakar sockerkaka.

Hundarna snusar och sover.

 

Kollar lite på hanhundar ..åt JJ Sahlin..det lär finnas en KANON i Fränsta ..nyimp..ursnabb..ursnygg...

 

kanske har jag drömt detta ..ja vad vet jag................

 

Vi får väl åka dit och kolla.!!

Av åsa eriksson - 6 november 2010 13:38

Nu har DJ Juliettan börjat löpa..det är nu tre av fem som blivit vuxna.....kom igen Hayabuza och Kristina Kanel..det kanske är Ramnäsluften som gör att dom inte kommer igång..får hoppas att dessa tjejer bara löper 1 ggr /år som DS Häxöl....då kan det bli riktigt bra på banan .

 

Annars är det lugnt och stilla härhemma...allhelgonahelgen..då vi tänker extra på våra nära och kära som inte är med oss längre..har både far..mor och syster att skicka tankar till..............................................

..................................................

  
..Skall låna hem Sofis kamera..nu när hon hittat sladdarna....skall bli kul med lite uppdaterade kort.

 

Kort på vårt nya hus ..invändigt och ute.

Hundarna i sin nya miljö..och absolut några bilder på husse som även har ett eget rum för sin sport TV.

 

Från det ena till det andra....skulle sitta fint med en solsemester...känner att jag har lite besvär med att acceptera alla tunga kläder som skall av och på........

 

Man glömmer lätt hur skönt det var att bara hoppa i sandalerna och en tunn klänning......................

 

I dag är det en liten tänkardag ..har det allt oftare..

Går igenom + och - i tillvaron...slentrian har blivit en gisslan för många..inte för oss..det rör sig åt olika håll hela tiden..

 

Vintertid brukar vara en nedgång i promenader ..så även denna gång..hundarna tycks finna sig i att slappa lite mer..och t.om.trivas med det.

 

Julen närmar sig med stormsteg..en fin tid som vi skall ta vara på....vi damer har juljunta att se fram mot..med julmat och julklapp.

 

Maja och Emma har redan börjat prata om julönskningar..dom har en fin uppfattning om julen som gör att de tycker att det är lika roligt att ge bort..som att få presenter..det brukar tisslas och tasslas tjejerna emellan så här års.

 

Vi väntar på den första snön..den kan ju komma när som..och det är samma känsla jag har varje år..jag går tillbaks i livet och hamnar ungefär vid 8 års ålder..känner något speciellt av att titta ut genom fönstret och hojta till..NU SNÖAR DET!!!

 

Att dessutom återigen få höra ungarna skrika och jubla samt rusa iväg efter sparkar och skidor..det är verkligen en positiv flashback som jag tror de flesta uppskattar...lite nostalgi var det här...kommer faktiskt ihåg när jag själv tog sparken och skridskorna för en eftermiddag med kompisarna..då fanns inte begreppet ..att bli hämtat i bil..utan stelfrusen tog man sig hem..för att tina upp sina frusna fötter och händer...och hade man tur blev det varm choklad och mackor.

 

Vintern är inte så tokig trots allt.........................

 

 

 

 

 

Av åsa eriksson - 5 november 2010 16:36

Fredag gör jag vad jag vill..lördag stundar helgen till..som i gesällvisan som har blivit så populär tack vare TV reklamen..

 

Nu är veckan snart slut och Leif är hos Sofi och Janne ..hjälper till att riva väggar..

 

Själv sitter jag och funderar om det verkligen är så att inga whippar kommer att anmäla sig till w-div i Landskrona..lite underligt verkar det..några hemmahundar samt några andra givna kort förväntar man sig....kanske är det så att det går att anmäla någon annanstans än till SHCF.......................................

 

Det är ju annars trångt om poängen och placeringarna efter Banana Split...........

 

Vi får väl se..Marrachino behöver  vinna sitt lopp då går han upp på en hedrande andraplats(16 p)...och hans syskon är ju anmälda.............................då skall inte dessa hundar ställa upp.....

 

Gibson(22p) kan försvara sin andraplats om han anmäler och så även DS En Stor Stark(20 p) och även Utah Kid(18 p)
....Poängen som det ser  ut i dag...........................synd att inte tävlingen var  lite tidigare på säsongen..skulle varit kul om dessa hundar fått göra upp 2:a-3:e- platsen i sista tävlingen.

 

Annars är hösten snart slut och vintern börjar göra sitt intågande..på både ont och gott!

Det är frost på gräsmattorna långt in på dagen........

 

Maja och Emma är hos sin pappa några dagar...så familjen passar på att restaurera Majas rum.

Emma har sitt klart.

 

Lyssnade på barnen i smyg...Maja går i ettan och har verkligen lärt sig en hel del..matte är hennes favorit..

Emma frågade morfar när mamma skulle komma hem..om tjugofem minuter sa morfar..Emma började räkna ett,två,tre..näää, sa Maja du får räkna 60x25 om det skall bli rätt...

 

Emma som går på fritids..undrade vad för slags ord som skulle sitta på dörren nästa vecka..vad har ni haft denna vecka frågade jag..RESPEKT-SAMARBETE-VÄNSKAP......så berättade tösabiten om vad dessa ord betyder...........det är en bra början i livets skola!

 

När man umgås med barnen så får man många AHA-upplevelser..det känns gott i själen att lyssna på dem..måtte jag  ta mig tid och  fortsätta med det.

 

 

 

Av åsa eriksson - 4 november 2010 13:14

     DJ Juliettan (Tindra) klarade anlagsprovet i viltspår........37 poäng av 42..

 

Duktiga tjejer både matte och Tindra..Stort Grattis!!

 

 

Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Ovido - Quiz & Flashcards