Direktlänk till inlägg 23 januari 2012

Det börjar bli obehagligt

Av åsa eriksson - 23 januari 2012 09:02

vargattack mitt i samhället lilla Ramnäs...

 i morse hittades rådjur utan huvud och med magens innehåll uppäten utanför en villa mitt i samhället..vi vet att vi har varg i skogen och det säger jag ingenting om..

en stor hane har iakttagits vid flera tillfällen just på den plats där nu rådjuret hittades..för mig står det klart att det är dessa som lockar vargarna in i samhällen..

Rådjuren har länge varit ett problem för villaägare..allrahelst på somrarna..på senaste tio åren även vintertid..om husägarna gav sjuttón i att lägga ut äpplen i komposterna och var noga med att städa upp trädgårdarna på hösten skulle mycket vara löst....ut i skogen med maten..där skall djuren hålla till..

detta problem gäller också matning av fåglar..ingen vill ha sjuka barn eller hundar..

ut med holkarna i skogen ..man skall inte mata djur bara för nöjet med att få se dem på nära håll..och denna vinter har vi inte haft snö..som ställer till för djuren ... detta matande/slarv har blivit en vana för skogen ALLA INVÅNARE..tänk på alla råttor..men säger man att man även drar till dessa djur..så kanske folk drar öronen åt sig...för även dom dras till dessa matställen..Ush !

 

detta kan gå riktigt illa..vi måste förpassa djuren till deras naturliga tillhåll inte ha dom mitt i samhällen...om man nu är djurälskare ..då får man masa sig ut ..med stövlarna på..inte sitta i fönstren och glo..nu är jag riktigt uppretad av folks dumheter..som kan sluta i katastrofer..

 

Alla ni som hundar som smiter ut och gör upptäcksfärder..dom ligger riktigt illa till.....så håll stenkoll....

och än en gång .ni som säger er var fågelälskare..vargälskare..rådjursälskare eller bara djurälskare....SLUTA MATA SKOGENS INVÅNARE I SAMHÄLLET..detta är vad vi alla kan bidraga med...

  Ni kan ju också stilla ernyfikenhet med att hyra en bra film om skogens alla djur!

     

 
 
Ingen bild

Lisa

23 januari 2012 10:16

Ja de vilda djuren ska vara i skogen, håller med. T ex rävar som matas i samhällen får oftast skjutas när de blir föör närgågna och sticker huvudet innanför dörren...då får vi nog och det är inte så mysigt längre.
Rådjur som lämnas utan huvud kan även ha fällts utav lodjur...

åsa eriksson

23 januari 2012 12:29

Lisa..vi tar på oss storstövlarna om vi villse mer..pratade med jägarna..som dom säger så drar dom med sig bytet..äter aldrig på plats..och just i detta fall så har ju varulven själv visat sig ett par ggr..på samma ställe....men det kan ju vara som du säger men då är det ju ett till rovdjur som vi skall hålla koll på så fall..just nu känns det som vi gått tillbaka ett 50-tal år i tiden..ja då gäller det förstås inte åldern på oss PRO:are hur gärna vi skulle vilja!

 
Anncie

Anncie

23 januari 2012 19:40

Oj! Har ni varg in på knutarna,undrar vad som lockar dom så pass nära in på i själva samhället??
Vargar är fina men inte så bra om de kommer FÖR nära oss människor och sällskaps djur!
Ha det gott och se upp bakom knutarna i Ramnäs nu!
Kram Anncie och gänget

http://www.steelsuccess.se

 
Ingen bild

Mikaela

23 januari 2012 21:07

Hej
Ja du Åsa, vi som bor mitt bland vargarna får ju skylla oss själva, för de var här först enligt "vargkramarna". Deras sk debatt handlar lite om hönan och ägget, men de har helt missat nutiden. Inte tala om deras väldigt ologiska statistik om vargdödade hundar. Har gått åt 4-5 hundar minst som gratismat till varg, 0 st hundar har blivit skjutna av jägare och 0 st trafikdödade, detta på bara 7-8 månader. En hund har blivit allvarligt skadad och legat på Strömsholm, hästar har attackerats, då har jag inte räknat med de otaliga får som tagits. Folk i Fläckebo släpper inte iväg sina egna barn till skolskjutsen för att vargar sitter på tomten och vägrar flytta på sig. Vargen är ett vackert djur, men när människan ska styra fungerar det inte. Det pågår skyddsjakt på två vargar här, men det är länsstyrelsen som sköter den och det kan bli lätt för dem att säga att de inte hittade några, dessutom ska det sättas ut nya vargvalpar i vår, så tyvärr lär vi få dras med detta ett tag till. Varje promenad med hundarna nuförtiden är en evig oro för var som låter och prasslar i skogen.
Ha´re

 
åsa

åsa

23 januari 2012 22:22

Mikaela..ojojoj..inget roligt att höra..det är ju sjukt detta att de kommer så nära befolkningen..något måste ha gått ordentligt snett..här hemma kan vi tyda vargarnas framfart i samhället på rådjuren..dom har alltid varit runt husen och snokat..och det är ju klart att vargarna följer ju maten..det gäller att tänka om..och indirekt förstår jag ju tänkesättet med vilka som var där först...ungefär som indianerna /vita..som det hette förr..men om detta nu förändras och människan tar mer plats..så måste det för guds skull kunna gå att göra hängn åt vilddjuren..hoppas inte det blir åt oss då..ett litet skämt så där mitt i bedrövelsen..otäckt värre är det ialla fall..
ha det gott Mikaela ..vi syns hoppas jag!

http://emmalines.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av åsa eriksson - 24 augusti 2017 09:14

nya tag .. livet rullar vidare..med hundar/barnbarn/barn skrivandet kommer jag att ta tag i om några dagar ha en fin dag ..   ...

Av åsa eriksson - 7 augusti 2016 20:05

   det har hänt en hel del.. SM i hundkapplöpning har gått av stapeln..inga hundar från oss anmälda..   dock en Veteran DJ Vargtass SM-vinnare 2011/ och 2:a i semin/4 i sm final 2016 Grattisar! Debuterade gjorde GH-Girpower /ägare Hanne ...

Av åsa eriksson - 7 augusti 2016 20:02


         12 år ..och jag 72 ..det går med rasande fart vill jag lova..   ...

Av åsa eriksson - 23 juni 2016 10:03


  står för dörren.. vi laddar.. och gör som ....   ...

Av åsa eriksson - 23 juni 2016 09:45

  är klar för licens/ månad juli.. senast sprang han tillsammans med Irwin/Vito som han kallas.. lämnade ett par längder i start till Vito.. för en gångs skull bytte Vitpår direkt utanför box / gick direkt in..Jack fattade galoppen bytte ...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Ovido - Quiz & Flashcards