Alla inlägg under januari 2012

Av åsa eriksson - 23 januari 2012 09:02

vargattack mitt i samhället lilla Ramnäs...

 i morse hittades rådjur utan huvud och med magens innehåll uppäten utanför en villa mitt i samhället..vi vet att vi har varg i skogen och det säger jag ingenting om..

en stor hane har iakttagits vid flera tillfällen just på den plats där nu rådjuret hittades..för mig står det klart att det är dessa som lockar vargarna in i samhällen..

Rådjuren har länge varit ett problem för villaägare..allrahelst på somrarna..på senaste tio åren även vintertid..om husägarna gav sjuttón i att lägga ut äpplen i komposterna och var noga med att städa upp trädgårdarna på hösten skulle mycket vara löst....ut i skogen med maten..där skall djuren hålla till..

detta problem gäller också matning av fåglar..ingen vill ha sjuka barn eller hundar..

ut med holkarna i skogen ..man skall inte mata djur bara för nöjet med att få se dem på nära håll..och denna vinter har vi inte haft snö..som ställer till för djuren ... detta matande/slarv har blivit en vana för skogen ALLA INVÅNARE..tänk på alla råttor..men säger man att man även drar till dessa djur..så kanske folk drar öronen åt sig...för även dom dras till dessa matställen..Ush !

 

detta kan gå riktigt illa..vi måste förpassa djuren till deras naturliga tillhåll inte ha dom mitt i samhällen...om man nu är djurälskare ..då får man masa sig ut ..med stövlarna på..inte sitta i fönstren och glo..nu är jag riktigt uppretad av folks dumheter..som kan sluta i katastrofer..

 

Alla ni som hundar som smiter ut och gör upptäcksfärder..dom ligger riktigt illa till.....så håll stenkoll....

och än en gång .ni som säger er var fågelälskare..vargälskare..rådjursälskare eller bara djurälskare....SLUTA MATA SKOGENS INVÅNARE I SAMHÄLLET..detta är vad vi alla kan bidraga med...

  Ni kan ju också stilla ernyfikenhet med att hyra en bra film om skogens alla djur!

     

Av åsa eriksson - 22 januari 2012 21:29

ja, det rullar på..snöväder hade vi lite på förmiddagen..9-årskalas har avverkats..det känns bra när barnabarnen är nöjda och glada..men vad tiden går..usch !!

Emma som varit och tagit bort det permanenta gipset fick ett avtagbart..som skall vara i 4 veckor..Emma får nu ta av gipset korta stunder och det är ju underbart..särskilt när det är baddags..det har stumpan längtat efter..hon är som mormor..kan ligga i badet flera timmar....

 

Lite tråkiga nyheter har vi..en av våra nära vänner och min väninna ligger inlagd på sjukhus..och v hoppas naturligtvis att det slutar gott....livet är vad det är..men ibland lite hårdsmakat..

 

Hundarna mår bara bra och har börjat att lugna ned sig och kommit in i den nya rytmen av ett lägre tempo..de sover längre på mornarna och vi kan faktiskt sova till drygt 8 ..det är skönt för kropp och själ.....................................

 

Breezan bör komma in i valpveckan om drygt 14 dagar..då börjas det trappas upp igen med lite mer aktiviteteter...

bloggande ligger nere .. det inte finns något att skriva om.....lugna gatan..

när det kommer upp något intressant så kan det klia i fingrarna..men det är rätt skönt att bara vara..........

 

Läste lite inkomna motioner till SHCF..

de mesta var bra och behövliga...och jag såg att de efterlyser ett nytt mindre spel...vi får väl se hur det går med det..

vet inte om whipparna får tillträde denna gång heller..

inget jag egentligen bryr mig om..det funkar bra som det är..tvådagar är också på tapeten...då för whippet..ingenting för mig personligen.. vår tävlingstid är ju begränsad framåt..det bästa åren ligger bakom oss..och man kanske inte skall lägga sig i framtidens hundkapp..det får de yngre kapparna göra!

 

Vi kommer nog att nöja oss med att tävla/träna/hundkappa med allt vad det innebär..så där lite lagomt..så länge vi tycker det är kul och att det ger det där lilla extra  i vardagen..naturligtvis styr kappandet av hur hundarna går..alltid roligare när det blir som man tänkt sig....och visst höjer det tempen i kroppen ..om tävlingsmaskinerna uträttar stordåd!

 

Och det har vi varit bortskämda med under de år vi har tävlat...vi tycker att det är fantastiskt när vår uppfödning visar/visat framtassarna på banorna ..

 

Nu är det läggdags för gamla tanter!

 

 

 

 

 

 

 

 

Av åsa eriksson - 21 januari 2012 09:04

I dag fyller Maja 9 år..  

vår älskade lilla tös..som håller på att bli stora damen..

HJÄRLIGA GRATULATIONER PÅ DIN ALLDELES EGEN DAG

önskar mormor/morfar

 

 

 

vår arbetsinsats blev mer än lyckad/

med styling av hennes rum..och i morse kl.7.00 kvittrade Maja i telefonen ..och var lycklig..

 

Vi dyker upp under dagen och naturligtvis blir det bilder fån hennes dag!

 

Maja tackar alla som grattat henne..här bredvid sin nya bokhylla som vi inhandlat åt henne..blommorna fixade vi på vägen ...

 

 

här syster yster och Maja ..när de provar in nya sängen..

 

 

 

 

Av åsa eriksson - 20 januari 2012 14:08
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av åsa eriksson - 20 januari 2012 09:37

och vi laddar batterierna nu så här på morgonkvisten sen kör vi igång...

Leffe iväg och inhandlar en bokhylla till Maja..med vitrinskåp..den egentliga födelsedagspresenten från oss..vit naturligtvis!

 

Sedan är det prövningarnas dag..vi installerar och stylar om Majas rum helt......................det gäller att vara på rätt humör om detta skall gå i lås..övriga familjen har vi skickat ut/bara mormor/morfar råder!

 

Leif har en tendens att ifrågasätta allt..och det tar tid..att förklara mina tankar...och ibland slår det hel fel..och morfar tittar på mig som han tänker:nä nu f..ger jag upp,jag varken förstår eller vill förstå..men utmaningar är aldrig fel...och efter ett tag har lugnet kommit tillbaka igen...men jag tror att vi skall ta semester från att jobba tillsammans ..när detta är klart..

Emma är idag med mor och tar bort Gipset..6 veckor har gått ..så nu gäller det att lilla damen tar det lilla lugna!

 

Emma och Maja delar sovkupé inatt eftersom ...Födelsedagspresenterna från hela familjen består av inredning och inredningsprylar..

Överraskning alltså!

 

Funderar starkt på att inhandla lätthanterliga hantverkargrejer till mig själv..och fixa och dona utan att blanda in någon annan..

gå ut till vårt förråd och bara låta ideérna flöda..sätta på radion och glömma omvärlden.................................

 

Nä nu börjar det dra i måste bara nerven!

Av åsa eriksson - 19 januari 2012 13:14

Morfar /momor har dyrt och heligt lovat Maja att fixa hennes rum till 9-årsdagen..det tänker vi hålla..så vi knepar och knåpar som bäst..

Maja fyller på lördag..så det börjar närma sig!

 

Här kommer en alldeles egenhändigt fixad sänggavel.................

 

 

 

 

 

och mer skall till..har även fixat lite ljuslampetter på väggen..mycket enkla men ligger i tiden!

 

   

inga större ledsamheter för mig när det gäller att fixa och dona..näst efter hunderiet så ligger detta mig varmt om hjärtat..skulle kunna hålla på med olika ideer  dagar och nätter igenom..med andra ord jättestimulerande!

Av åsa eriksson - 17 januari 2012 14:09

Sökövintins valpar växer och frodas..2 tikar önskas till bra hem.....här med mamma CA Geena ..kullsyster till bröderna Gibson och Glavio..

 

   

Av åsa eriksson - 17 januari 2012 08:49
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Ovido - Quiz & Flashcards