Direktlänk till inlägg 23 september 2011

fredag

Av åsa eriksson - 23 september 2011 09:35

och dags för fredagsmys...vad det nu innebär..lite olika för alla kan jag förstå..för oss innebär det ingen skillnad..vi har ju fredag hela veckan!


såg på träningslistan på Åkers Kanal  att Breezan skulle starta som 10:e hund..alltså 9 greyhound före..hon var den enda whippan..hoppas dom sladdar banan innan hennes lopp..för man kan ju inte begära att hon skall få gå först..

vi är bortskämda på hemmaklubben..där körs alltid whipparna först..på grund av skaderisken..


Vi får se hur det blir..kanske nöjer vi oss med att träna hemma......................

viktigt HUR unghundar körs in..både för kroppen och knoppen!

Inga överilade beslut här inte..sedan hoppas vi att Breezan kan gå över på medeldistans..men jag tror nog att vi där emellan försöker med annan hund..

det viktigaste tycker jag ..när man börjar med annan hund är att unghunden inte blir frånsprungen..jämna lopp eller helst att den får vara först över mållinjen..inte jaga snabbare hundar utan jaga trasan..


mycket är det man skall tänka på och jag har sett alltför många unghundar som springer i ojämna lopp...allt skall ju vara så roligt som det bara går!


det är en spännande tid att köra in unga hundar...kanske den roligaste tiden..när förhoppningar möter spänningar..har varit med om det ett antal ggr ..då också genom våra valpköpare..

nu är det lite annorlunda denna gång eftersom vi inte har fött upp Breezan och aldrig någonsin sett hur hennes föräldrar eller syskon har/hur de beter sig..men det vi hört hitintills bådar gott..lättlärda och inga problem att springa med andra hundar..första anhalten som man vill nå!


Breezan är en Lady som vet vad hon vill....och utmanar det mesta i livet........skall knäppa lite snyggkort idag ..ser att hennes vinklar kommit tillbaka....har ju en hel del av den varan ..i mitt tycke!


..Knickedickens kennel -Janne och Gunvor gamla rävar som kan en hel del både inom greyhound och whippet ..dök upp för att kika på hundkappen förra helgen..själva kom dom från utställning..vi resonerade lite efteråt om dagens och gårdagen whippar...där vi kom fram till att de som sprang på rundbana var både prydliga och lagomt stora..några stack ut..när det gällde storlekarna..men så är det ju alltid..på utställningsidan idag var whippeten både större och grövre.....säger en hel del!


läste en intressant artikel i senaste Hundsport special.....Svenska Kennelklubbens uppfödartidning nr 3

skriver av några tänkvärda ord ..då handlar det om andra raser visserligen..men tänk till nu och begrunda..


VARIATION INOM EN RAS:

text Ingrid Tapper


väljer man att avla på extriör förlorar man en ras på ganska så kort tid.............

så börjar en jätteintressant läsning om just arbetande hundar kontra extriören...och mentalitet.


och jag tycker nog att whippeten tillhör den arbetande rasen..eller vad tycker ni?

Tyvärr kommer denna extra tidning endast till uppfödarna..vilket är bra..men alla hoppas jag har/får tillgång att få köpa den..en underbart bra tidning som innehåller allt!

Bra jobbat SKK


när jag läser hela hennes inlägg så belyser det exakt de problem som vi har inom whippetvärlden också....

hundar som hundar

ingen blir halshuggen för att inrikta sin avel .. men ingen vet vad som egentligen är rätt/fel..utställning/bruks då pratar jag om hela hunden ..typ/utseende/beteende

någonstans i mitten är väl det som är det bästa ..kan jag tro!

frågan är fortfarande :varför jobbar man inte mer tillsammans med raserna...är det för svårt att uppnå kvalite på alla håll och kanter...ja ,frågorna är många liksom raserna och uppfödarna..och ägarna........................domarna!!!!!!!!



En liten parantes bara..men högintressant HELA TIDEN!







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av åsa eriksson - 24 augusti 2017 09:14

nya tag .. livet rullar vidare..med hundar/barnbarn/barn skrivandet kommer jag att ta tag i om några dagar ha en fin dag ..   ...

Av åsa eriksson - 7 augusti 2016 20:05

   det har hänt en hel del.. SM i hundkapplöpning har gått av stapeln..inga hundar från oss anmälda..   dock en Veteran DJ Vargtass SM-vinnare 2011/ och 2:a i semin/4 i sm final 2016 Grattisar! Debuterade gjorde GH-Girpower /ägare Hanne ...

Av åsa eriksson - 7 augusti 2016 20:02


         12 år ..och jag 72 ..det går med rasande fart vill jag lova..   ...

Av åsa eriksson - 23 juni 2016 10:03


  står för dörren.. vi laddar.. och gör som ....   ...

Av åsa eriksson - 23 juni 2016 09:45

  är klar för licens/ månad juli.. senast sprang han tillsammans med Irwin/Vito som han kallas.. lämnade ett par längder i start till Vito.. för en gångs skull bytte Vitpår direkt utanför box / gick direkt in..Jack fattade galoppen bytte ...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Skapa flashcards