Direktlänk till inlägg 31 maj 2011

Breezan

Av åsa eriksson - 31 maj 2011 08:07

Breezan 8 månader..

ja, vad tiden rinner iväg..det skall bli uppställningsbilder på damen ifråga..hoppas kunna hinna med det idag.

 

I Lördags fick hon känna på harmaskinen och dra i trasan igen,hon får göra detta lite då och då så intresset hålls kvar...synd att de inte får prova på att sprinag några meter..

men Breezan är fullkomligt tokig när hon kommer ut ur bilen..hon skall direkt till banan..och ingenting kan distrahera denna dam när haren går ..hon är fullständigt fokuserad..lite för tänd kan man tycka..stark är hon också ,så det får nog bli Leif som tävlar med henne ,när den dagen kommer!

 

skall försöka mig på att mäta henne..hon är ingen liten dam..men ej heller någon jätte..skulle gissa på 50-51 cm..väger hela 14 kilo..bra atta ta till när man får gå med hanarna.

 

Hon har lugnat ner sig inomhus..livet utanför bjuder ju på mycket mer..när det är sommar..hon springer fortfarande som en galning..men kan även vissa gånger ta det lugnt och bara hålla lite ordning på fåglarna.

 

Hennes promenader har ökats på och hon går vissa turer med dom vuxna hanarna,hon sköter sig bra och är allmänt nyfiken...hundar är inga problem att möta..på banan har hon dock en tendens att kasta sig fram när hon vill hälsa och det är inte alltid lyckat.

Vi har nu också märkt att det går bra att lämna henne ensam hemma med de andra hundarna..vi har tagit det lugnt med det eftersom hon är så kär i sin husse,men det tycks det gå bra..vi är dock inte långt borta ..jag finns alltid i närheten..ute i trädgården eller på en kort cykeltur..husse har mer frihet..han går och kommer som han vill..

 

I bilen på träningar och tävlingar är hon underbar att ha med sig..hon ligger snällt med de övriga hundaran..

hon älskar att åka bil och fär gärna följa husse om han skall åka för att handla.

 

vi skall nu också skola in henne med Hanna med H som nu bott hos Sofi med familj i ungefär en och halv månad ..Hanna har i lugn och ro fått lära känna sin nya familj..det fungerar alldeles utmärkt..

Hanna passade på att löpa när hon kom..så det har också tagit bort lite social tid från henne..dels för att träffa andra hundar dels för att träffa våra hundar..

Hanna har börjat skola in sig på rundbanan vilket gått som en dans..skulle ha tagit licens på onsdag..men husse och matte skjuter på det..eftersom hon vred på huvudet i starten..när hon sprang med andra hundar..det är inget konstigt med det..men i en licens så är det ej tillåtet..Hanna gjorde inget annat än vred på huvudet sedan drog hon..tiden var fina 20.26

 

Familjen pratade även med vår tävlinsveterinär om hur dom skall sköta om Hanna i samband med träning/tävling..

veterinären öste berömmande ord om Hannas gamla skada..han tyckte det var utomordentligt bra utfört och frågade samtidigt vem som utfört operationen..av skadan märks ingenting..

som jag nömnt förut så har Anders och Lisa också stor del i att det hela gick så bra...en kombination av skickligt utförande av op.och skickligt omhändertagande!

 

Hanna är en lugnare hund än Zafina ..men det kanske visar sig annorlunda när Hanna blir ordentligt hemmastadd och hon går ur sin skendräktighet..

det man kan se idag är att mat är en viktig del i hennes liv..hon sitter fastfrusen vid grillen när det vankas kött..

Zafina bryr sig inte ..

men visst kan det smaka gott med en köttbit..

barnen har kommit att betyda en hel del även för Hanna..de finns alltid därför att pussas och kramas och det finns alltid en liten människa i soffan att ligga bredvid.

Janne har nu också bytt arbete för att hela barnaskaran skall få det bättre..han kommer att jobbar fyra dagar i veckan..från kl17.00-2.00 på natten ....

 

Sofi jobbar olika tider  ..så hon är också hemma ibland på dagarna..

familjen tycks få det att gå ihop..och vi finns för att bistå..............

Det flyter på med andra ord!

 

Nu till dagens mödor..kloklippning..den enda som protesterar det är Jackson..just nu hörs det en  som hela tiden småpratar samtidigt som han småskäller ja, då menar jag husse..inte Jackson..han vrider nog och vänder på sig så husse blir otålig!

 

Att klippa klor på 6 hundar tar sin tid..

 

nu börjar solen titta fram efter morgonregn..vi får nog en grön sommar ..

skall snart hoppa i solstolen för några timmars solande ..måste hålla efter brännan..känner mig som en ny människa efter värmen i solen..mina leder och muskler vecklas ut och börjar fungera igen..lite av ålderdomen som barnen pratar om..även hjärnkontoret mår bra av solen..och nu är det lagomt varmt!

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

Peter

31 maj 2011 12:57

Lot of kisses to Sweden,for my 8m old Breeze and for you Asa and your family!Thank you for your wonderfull care!

åsa eriksson

31 maj 2011 18:48

Thank´s a lot Peter fore Breeze ..here from Sweden you get all of our kisses..and alot of hugs ..

 
Ingen bild

Sofi

31 maj 2011 17:46

Kloklippning här med.. Hanna är som en ängel vid kloklippningen, Zafina....Inte så ´mycket änglalikt där inte..
WR ikväll.. Oj va Janne får slita, jag hemma med kidsen..=)

 
åsa

åsa

31 maj 2011 19:33

Ja,han tog ju morfar med..så han är nog lite trött när han kommer hemm..skönt med en ensam kväll tycker jag!

http://emmalines.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av åsa eriksson - 24 augusti 2017 09:14

nya tag .. livet rullar vidare..med hundar/barnbarn/barn skrivandet kommer jag att ta tag i om några dagar ha en fin dag ..   ...

Av åsa eriksson - 7 augusti 2016 20:05

   det har hänt en hel del.. SM i hundkapplöpning har gått av stapeln..inga hundar från oss anmälda..   dock en Veteran DJ Vargtass SM-vinnare 2011/ och 2:a i semin/4 i sm final 2016 Grattisar! Debuterade gjorde GH-Girpower /ägare Hanne ...

Av åsa eriksson - 7 augusti 2016 20:02


         12 år ..och jag 72 ..det går med rasande fart vill jag lova..   ...

Av åsa eriksson - 23 juni 2016 10:03


  står för dörren.. vi laddar.. och gör som ....   ...

Av åsa eriksson - 23 juni 2016 09:45

  är klar för licens/ månad juli.. senast sprang han tillsammans med Irwin/Vito som han kallas.. lämnade ett par längder i start till Vito.. för en gångs skull bytte Vitpår direkt utanför box / gick direkt in..Jack fattade galoppen bytte ...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Skapa flashcards