Alla inlägg under augusti 2011

Av åsa eriksson - 25 augusti 2011 15:32

lottning på Emmalineshundarnas  lopp....


lopp 2 ANf Mälartrophy Final  som går som poänglopp

kl 13.12

1 CA Gibson

2 CA Glavio

3 JJ Sahlin

4 DJ Black Jack

5 DJ Kalle Kula

6 Black Panther

osäkert lopp ..inga självklara pallplaceringar eftersom förra lördagens lopp ingår i poängräkningen ..

där vann CA  Gibson som dock står ohotad enlig mig.. 2;a  CA Glavio...överraskande DJ  Black Jack på 3;e Sahlin 4.e, 5:e platsen gick till  Dj Kalle Kula som kan bättre..6:e till Black Panther


lopp 4 Ösby race 510 m

kl 13.36

1 DJ Vargtass

2 Banana Split

3  DS leffe Blond Leffe

endast 3 hundars lopp ..kan bli värstingåka av..tippar unge DJ Vargtass som segrare..Banana Split 2:a ds Leffe Blond 3.a


lopp 5 Mälarstaden race 295 m

1 Umberto

2 Viio

3 DJ Kristina Kanel

4 Ultra

5 Unikum

duktiga hundar allihop en del mer kortdistansare andra mer medeldistansare detta blir utsalgsgivande..

vinnare tror jag blir ungtiken DJ Kristina Kanel ..tvåa Umberto..3.a Ultra


lopp 6 ANF Mälarstadens trophy Final

kl 14.00

1 DS En Stor Stark

2 Mr Sunsapote

3 Moon Quake Shake

4 Hierra Nina

5 Black knight

6 Paanga

Mycket talar för spårbyten i detta lopp ..kan bli tufft i loppet..förra helgen försvann en av de främsta favoriterna ut.. genom just spårbyten......därför är seger och pallplatser ovissa..


hoppas naturligtvis på pallplats för DS En Stor Stark..


Lopp 8

Mälastadens race 295m

kl 14.24

1 NN Sofi

2 Luca toni

3 DJ Hanna med H

4 Viggen

5 Forint

3 orutinerade hundar..inget bra..men jag tror på seger för DJ Hanna med H


det betyder att jag denna gång tippat många Emmalines hundar på pallplats och som vinnare..hoppas jag får rätt!










Av åsa eriksson - 25 augusti 2011 10:34

till helgen..våra hundar trivs bättre i lite regntungt och svalare väder..men än är ju inte sommaren helt avklarad.


lottningen har kommit så jag skriver ut den senare under dagen..

loppen som sådan var ingen överraskning om man följde rankningen..

lopp som endast körs med tre hundar och som kanske inte är så kul...

finaler i Mälartrofeerna  körs det ena som poänglopp.


det blir så när för många klubbar kör fina lopp samtidigt..Västerås har inbjudit till Mälartrofen kort och medel så länge jag kan minnas..eller ialla fall under en väldigt lång tidsperiod..att sätta in andra fina lopp under just dom helgerna  på andra banor är nog  dumt..blir varken hackat eller malet för någon klubb..att samarbeta så att klubbarna kan köra fulla lopp är nog det som alla strävar efter..


Det kan bli så tokigt att  vissa klubbar tar bort sina gamla fina lopp!

greyhound är fortfarande på nedgång..och själv tror jag som sagt på ett allians-samarbete..färre lopp ..mer samarbete mellan allianserna..ger betydligt finare lopp och mer sug...idag finns inget speciellt som drar..och det är alltför dyrt att tävla varje helg..


en sak till som kan bidra är att prispengarna skickas ut så snabbt som möjligt..detta ger de allra flesta en chans att tävla oftare...vi har ju ändock prispengar i vårt system..finns mycket att tänka på för att locka tillbaka gamla hundkappare..tex..

Såg att Åkers har höjt sina prispengar åt whippet  inga stora summor ..men ändock..själv skulle jag vilja att pengarna även fördelades till fyran ,femman och sexan..


det var pengar det..

många tycker att hundkappen är oseriös just för att pengar är involverade..vet inte det jag..vi har byggt upp ett system som bygger på sponsring..och det är vårt sätt att tävla på..vanliga race är byggda på startavgifter..som också går till vetavg.+dopingavg..vi får ut reda pengar i stället för hundmatsäckar ..prispokaler m.m


lite roligt är att whippeten tycks öka i antal...vet inte varför ..men kanske har dess ägare äntligen fått upp ögonen för att det finns rättvisa lopp åt alla..en gammal feltolkning är att whippeten på rundbana måste var supersnabb för att vara med ..inget är mer fel..alla klasser finns ..med fina lopp!


Greyhounden..gissar jag mig till ..har inte fått många NYA anhängare..dom man ser är gamla hundkappare som alltid funnits..nya hundar finns men ägaren är i stort sett densamme..alltså inga Nya människor som skaffar sig greyhound..drar man den parallellen och jämför med whippeten ser jag många NYA ansikten och som  har skaffat sig sin första hund.. och som tycker att rundbanan är lockande som aktivitet..


Whippeten som ras är ju en lättare variant av hund..där kommer också mångfalden in och som jag tycker man bör vara rädd om..misslyckas hunden..på kappbanan..eller att ägaren helt enkelt inte har tid så gör det inte så mycket..whippeten är en allrounhund..

kappgreyhounden är en inriktad ras på kapppplöpning och jag tror att många människor i dagen hårda klimat drar sig för att köpa-äga en ren kapphund....den är förknippad med tävlande och dess upp och nedgångar..


nu skall jag in i något som jag kanske inte har helt rätt i ..när jag fortsätter att tänka ..

vi säger att whippeten blir en delad ras..vad händer..blir det samma bortfall av Nya människor när den som greyhounden endast kommer att vara inriktad som tävlingshund..risken är stor.

 vill vi verkligen att whippeten skall var inriktad på bara kapplöpning och gynnar det rasen..


enligt mig NEJ


att ställa ut sin hund tillhör ju inte något som gemene man gör ..det tillhör ett visst folk som tycker detta är roligt..och för det behövs en en hund utöver det vanliga..ingen åker och ställer ut sin hund för att få G eller VG..dessa mindre lottade hundar på utställning men som ändå håller rasstandarden..brukar man då hitta på andra sorters tävlingar..finns ett uppsjö av olika aktiviteter som hundarna kan göra upp om vilka som är bäst och slåss om olika titlar  såg att SKK ytterligare fixat till några icke rasbundna meriterande grenar...men tyvärr var inte kapplöpning som gren med denna gång heller...


nu svävar jag ut lite grann..tankarna går och kommer och jag måste passa på att få dem på pränt..

att nu dessa whippeter som tävlar rundbana endast brukar få tvåor eller släta ettor ..är ju bekant

att kalla whippeten multipurpose/mångfald när den är som bäst..blir  tvetydigt när man sätter utställning som första merit och arbete och jakt som ett bihang..

att tävla i utställnig med sin hund ..är inget nytt fenomen..har själv gjort det och tyckte det var jätteskoj..en bedömningssport  visserligen..många säger att ställa ut är inte att tävla..det bero ju på vad  inrikting är ..att bedöma hundens kvaliteer till avel och uppfödning är ej tävling..men när vi ställer ut för att hunden skall bli årets hund eller plocka så många cert och Bir och Bim som gå r..då är det tävling..vi som sysslar med hundkapp kan inte nå Bir:et lika lite som utställningshundarna kan bli Årets SM-vinnare på hundkapp..men vad bottnar det i..


alla hundar kan inte få cert ..och jag tror inte att whippetaveln fungerar så ..medelmåttan är  den stora bredden även inom denna ras..och det är just medelmåttan som går ut och gör något annat..tex blir SM.vinnare på hundkapp..


att gemene man går ut och säger att de där kapphundarna dom får bara G eller i bästa fall VG får nog tänka om ..kan inte tänka mig att alla får utställningstjärnor i en kull ..


annorlunda i typen har jag också hört ..ja visst finns det mer eller mindre extrema varianter både på utställning och hundkappen ..men dom är gudskelov få!


och det är kanke dom som inte skall användas i avel..

att bara tanken finns att en whippet behöver var extrem och ful för att springa fort är tycker jag att kringgå rasstandarden..

I whippetens rasstandard står  kapplöpning som användningsområde..


Nog om detta ..men ett +plus i kanten för alla medlemåttor från utställningsringarna som gör att rasen fortfarande är en ras med mångfald och som borde premieras därefter..


i dagen samhälle så importeras det mycket hundar..dels för att få in nytt blod dels för att man tror att gräset är grönare på andra sidan staketet..


att var på sin vakt är naturligtvis A och O

du vet vad du har men inte vad du får heter det och det ligger mycket sanning i det..och jag hoppas att när du som hundägare/uppfödare blir tillfrågad om din hund i avel att du sanningenligt talar om vad du själv under årens lopp kommit underfund om  ..och att ..även talar om de negativa sidorna och inte bara höjer din hunds /uppfödning till skyarna..


slutar mina funderingar om kapplöpning med att det är kul att den finns och att medelmåttorna på utställning uppehåller mångfalden eller multipurpose om man föredrar det...

   














Av åsa eriksson - 24 augusti 2011 13:23

nyheter från Probaxon och syster Bubble..som har skolats in på rundbana ..gräsunderlag

gått med hund och ur bur..sist var träningen över 350 m 22.65 och om man jämför lite för skoj skull..och det vill man ju gärna.. så presterade denna unga dam  12 månader om några dagar den andra bästa tiden på den sträckan i Finland.. då bland tikar..

 

Lovar gott ..

skall bli spännande att se vad Breezan så småningom kan prestera..här handlar det ju om sandbana ..betydligt tuffare för en unghund..

 

kul i alla fall med syskonen som ligger ett snäpp före .

 

Här hemma kör vi ju bästa tiden av alla ..inklusive hanar ..sitter i sedan gammalt.

 

Onsdag redan och lite uppladdning innan tävlingen skall göras..

vädret är bra inget regn ännu i sikte..

får se till helgen..

 

städat och möblat lite grann ,andra dagen nu..verandan har också fått sitt,samt inplockninga av div.sommarmöbler

ligger steget före ..hösten brukar komma med stormsteg och man brukar få skynda sig in med allt..

Nu är det mesta gjort ..men naturligtvis så njuter vi av sensommaren ändå!

 

Har lovat vårt barnbarn Maja att fixa hennes rum..hon har ritat och donat och berättat hur hon vill ha det..och det finns några saker som hon gärna vill ha från oss med sig hem till sig..naturligtvis får det bli så..bl.a en vikskärm ett skrivbord kominerat som toalettbord..gardiner samt överkast...allt finns i mormors gömmor..lite japansktinspirerat vill hon ha...

 

 

Emma vill natarligtvis ha hjälp hon också..men vi har bestämt att göra ett rum i taget..så hon har fått lite extra betänketid..och det är ju bra för mig också..

 

Ibland är det skönt att skingra tankarna med annat än hundar..och jag bistår mina barnbarn så gärna med lite hjälp....

 

Morfar muttrar om jag drar igång något projekt här hemma..han är nog väldigt less på att flytta möbler ..numera gör jag sånt själv..

och några perioder om året så får jag värsta rycket...mycket nära nu!!!!!!!!

 

ENERGIN FLÖDAR.

 

 

 

 

 

Av åsa eriksson - 23 augusti 2011 09:51

att bara vara hemma hela dagarna kan kräva viss diciplin  ..men det har vi lyckats med till slut..mycket tack vare hundarna och barnbarnen..det fodras planering och framför allt rutin..


denna dag är vi lediga ..Leffe mår bättre efter sin förkylningoch jag tror att jag klarade mig ifrån detta skit denna gång..


Hundarn främst Cashen och Breezan är pigga som attan...

DJ-kullen blir två år den 29 september och Breezan blir 1 år den 30..här är det Jackson ..Cashen och Poggy som vilar efter morgonpromenaden

       dom kan konsten att sträcka ut sig..............


här kommer några bilder på Breeze bror som redan fått börja träna på bana..reglerna är olika ..tror att Sverige är det enda land som har 1 år för att träna och femton månader för att få börja tävla..andra länder har 10 månader respektive 12 månader för att tävla..

här kommer Probaxons Bullet.

    man skulle kunna tro att det är Breezan..det gäller att ha tungan rätt i munnen!



Av åsa eriksson - 22 augusti 2011 15:26
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av åsa eriksson - 22 augusti 2011 08:57

morgon..som är en mulen och gråtrist dag..

skall sätta in lite bilder från helgens tävlingar..men vill börja med Hanna med H:s debut på rundbana...


Hon har nu äntligen..eller rättare sagt familjen har äntligen fått allt att gå ihop..både vardag..och fritid..


Hanna är en tik med mycket kraft i sina ben..och har förutsättningar att kunna bli en mycket duktig hund på just rundbana..dessutom ser hon trevlig ut ..och har ett gott temprament..skiljer sig lite från sin helsyster Kristina Kanel både extriört och i sättet..men dom kompletterar varandra mycket..och det är ju det som gör att det blir en lugn kombination även på hemmafront.


Hannas debut slutade som 4:a i ett klass 1 lopp  tid 20.11..sitt första lopp skötte hon med glans..men var kanske inte så tuff och rutinerad att hitta luckor..det ser man på bilderna som jag kommer att sätta in..men en bra tid och klass 2 fixade hon till ändå!

Bra gjort Hanna!

Här defileras hon med matte Sofi!

 

 här ser Hanna ut som ..vad har jag trasan!!!     här kommer

bilder från prispallen på kortloppet

1:a Moon Quake Shake 19.31 2:a Black Knight 19.41 3:a DS En Stor Stark 19.95

  här från medeldistans

1:a CA Gibson 34.31 2: CA Glavio  34.60 3:a DJ Black Jack 34.82

 


Av åsa eriksson - 21 augusti 2011 15:31

Tävlingen i Älvsbyn....INSTÄLLD PÅ GRUND AV REGN/banan ej i skick för tävling.. Finalerna på medel flyttad till MIDLANDA den 4.9


övriga lopp delades prispengar lika..vet som sagt inte varför det  inte lottades om placeringarna..


så kan det bli..ingen rår över vädrets makter...

Av åsa eriksson - 21 augusti 2011 12:14

Vi vet ju att Leif har/kan stå för många olika bilder på sig själv...några har irriterat folk ..några är lite snällare..här kommer en komisk bild ..och hur han värdesätter att få stå med sin hund på prispallen....vet inte om det är tredjeplaceringen han är besviken över!!!!!

Nä nu vet jag..han blev nog lika flåsig som Cashen när han sprang!

 



Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Ovido - Quiz & Flashcards