Alla inlägg under september 2011

Av åsa eriksson - 27 september 2011 10:04
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av åsa eriksson - 26 september 2011 12:49

några ggr om året pratas det annat än hundkapp..ikväll är en sådan gång!


Helgen som gått är ett minne blott..tur är väl det för vissa..andra hade en riktigt bra tävlingshelg..och det känns skönt!


Själva var vi inte med om någon tävling....så vi har bara lyssnat och lärt!

tränade på hemmabanan med våra hanar ..träffade på karlstadsbor med whippet som också går i licenstankar..


Söndag for vi till Åkers Kanal och skulle fullfölja vår unghundsträning på 320 m

blev en liten miss utav det hela tycker vi så här i efterhand..


Breezan sprang från stängd bur bak och fram..såg ruggigt bra ut på startrakan och in i kurvan men tyvärr så kördes haren aven okunnig inom whippetvärlden..och där tillika  unghundar under upplärning..Goat Wools hade två hanar som också skulle springa..


Haren bar iväg med ca 30 m avstånd och det går ju jättebra på rakorna men i utgången av första kurvan var det ingen traskontakt alls..så jag såg hur förvirrad Breezan såg ut och även saktade ner..men hon tog sig över mållinjen där plötsligt harföraren fick för sig att nu drar vi undan helt..inte bra men Breezan lyckades lösa situationen och var även på Jan-Eriks harskinn som kom springande..ja jag menar Jan-erik som kom springande med ett harskinn ..vid stoppet.. för att sedan kasta sig över harmaskinen ja jag menar Breezan inte jan-Erik denna gång.. så man krånglar till det.. blev faktiskt lite roligt av det hela....hon..Breezan alltså lyckade hålla undan för sluttiden 21.72  men jag lovar att det gick nog inte på helfart på målrakan..synd tycker jag..man vill ju tro att en riksbana skall bjuda på förstklassig tävling OCH träning.......................


Att sedan tre unghundar och av rasen whippet fick springa efter 13 greyhound utan sladdning var också ett öde....GILLAS INTE!


Resultaten har jag börjat att sätta in även på min profil på facebook så den som är intresserade av detta så håll tillgodo!

Bilder brukar även sättas in..

kanske inte så många men alltid något.....

det kanske inte är dom rätta bilderna för alla ..men det handlar  först och främst om våra /vår kennels  bravader.........


men jag tror att alla bloggar har just sina hundar som favorit och bloggarna blir därefter ..så går man in på några olika så får man säkert ALLT man vill läsa om och ALLT som man är intresserad av och det kan vara lite kul att läsa samma saker fast ur andras synvinklar...några kanske man inte alls har intresse av att läsa om..och då är det ju bra att få välja själv!


Här kommer i alla fall några bilder på vinnare och pallplatser som våra hundar /kennel  var inblandade i..

Lången vanns av tiken Pandora och på ett nytt barnrekord duktig tjej..och Grattis !

andra platsen knep Classic så tjejerna var på hugget ..Grattis även där..vet att matte och husse är jättenöjda.. med på prispallen var DS Leffe Blond..en 3:e hedervärd placering..men jag tror inte husse var riktigt nöjd med tiden.. Grattis även där!

 

DJ Hanna med H med var på hugget men fick ett struligt lopp så även hennes kullsyster DJ Kristina Kanel .. Hanna kom på en tredjeplats och Kristina K..fick nöja sig med en 6:e plats denna gång .. lite ovanligt för husse och matte ..men så är kapplivet..bild kommer från pallplats

   

WR Klubbmästerskap 2011 var också i helgen vi hade en deltagande hund med från vår kennel..

DS Starkodder som också knep titeln klubbmästare på hansidan

Axrace Classic knep titeln på tiksidan

och dessa hundar gjorde om sina prestationer från år 2010 och försvarade titlarna!

Grattis Anncie och Tobbe!

 


DS Form veteranen i vår kennel som fortfarande är aktiv ..skötte sig med den äran..Grattis till segern och handlern Fredde!

 

En hund jag gärna presenterar är naturligtvis Glen Cadam Cask ......

här med matte och lillhusse på prispallen över supersprint ..en 2:a plats för GW

  Grattis!!!











Av åsa eriksson - 23 september 2011 13:55

på Probaxon Breeze ..

en vecka från 1 år................................................
......................

 

Av åsa eriksson - 23 september 2011 09:35

och dags för fredagsmys...vad det nu innebär..lite olika för alla kan jag förstå..för oss innebär det ingen skillnad..vi har ju fredag hela veckan!


såg på träningslistan på Åkers Kanal  att Breezan skulle starta som 10:e hund..alltså 9 greyhound före..hon var den enda whippan..hoppas dom sladdar banan innan hennes lopp..för man kan ju inte begära att hon skall få gå först..

vi är bortskämda på hemmaklubben..där körs alltid whipparna först..på grund av skaderisken..


Vi får se hur det blir..kanske nöjer vi oss med att träna hemma......................

viktigt HUR unghundar körs in..både för kroppen och knoppen!

Inga överilade beslut här inte..sedan hoppas vi att Breezan kan gå över på medeldistans..men jag tror nog att vi där emellan försöker med annan hund..

det viktigaste tycker jag ..när man börjar med annan hund är att unghunden inte blir frånsprungen..jämna lopp eller helst att den får vara först över mållinjen..inte jaga snabbare hundar utan jaga trasan..


mycket är det man skall tänka på och jag har sett alltför många unghundar som springer i ojämna lopp...allt skall ju vara så roligt som det bara går!


det är en spännande tid att köra in unga hundar...kanske den roligaste tiden..när förhoppningar möter spänningar..har varit med om det ett antal ggr ..då också genom våra valpköpare..

nu är det lite annorlunda denna gång eftersom vi inte har fött upp Breezan och aldrig någonsin sett hur hennes föräldrar eller syskon har/hur de beter sig..men det vi hört hitintills bådar gott..lättlärda och inga problem att springa med andra hundar..första anhalten som man vill nå!


Breezan är en Lady som vet vad hon vill....och utmanar det mesta i livet........skall knäppa lite snyggkort idag ..ser att hennes vinklar kommit tillbaka....har ju en hel del av den varan ..i mitt tycke!


..Knickedickens kennel -Janne och Gunvor gamla rävar som kan en hel del både inom greyhound och whippet ..dök upp för att kika på hundkappen förra helgen..själva kom dom från utställning..vi resonerade lite efteråt om dagens och gårdagen whippar...där vi kom fram till att de som sprang på rundbana var både prydliga och lagomt stora..några stack ut..när det gällde storlekarna..men så är det ju alltid..på utställningsidan idag var whippeten både större och grövre.....säger en hel del!


läste en intressant artikel i senaste Hundsport special.....Svenska Kennelklubbens uppfödartidning nr 3

skriver av några tänkvärda ord ..då handlar det om andra raser visserligen..men tänk till nu och begrunda..


VARIATION INOM EN RAS:

text Ingrid Tapper


väljer man att avla på extriör förlorar man en ras på ganska så kort tid.............

så börjar en jätteintressant läsning om just arbetande hundar kontra extriören...och mentalitet.


och jag tycker nog att whippeten tillhör den arbetande rasen..eller vad tycker ni?

Tyvärr kommer denna extra tidning endast till uppfödarna..vilket är bra..men alla hoppas jag har/får tillgång att få köpa den..en underbart bra tidning som innehåller allt!

Bra jobbat SKK


när jag läser hela hennes inlägg så belyser det exakt de problem som vi har inom whippetvärlden också....

hundar som hundar

ingen blir halshuggen för att inrikta sin avel .. men ingen vet vad som egentligen är rätt/fel..utställning/bruks då pratar jag om hela hunden ..typ/utseende/beteende

någonstans i mitten är väl det som är det bästa ..kan jag tro!

frågan är fortfarande :varför jobbar man inte mer tillsammans med raserna...är det för svårt att uppnå kvalite på alla håll och kanter...ja ,frågorna är många liksom raserna och uppfödarna..och ägarna........................domarna!!!!!!!!



En liten parantes bara..men högintressant HELA TIDEN!







Av åsa eriksson - 22 september 2011 09:56

denna helg är tävlingsfri ..så vi gör lite som vi vill...

inga nerver -inga krav!


men som vanligt tänker jag nog inte riktigt på en hund-och aktivitetsfri lördag-söndag,nej vi tänker troligtvis passa på att gästa Åkers Kanal för att skola in och lära Breeze förtsättningskursen på hundkapp..


det är en bra lösning för oss alla..bara en hund att ägna sig åt och dessutom miljöomväxling..det gillas!


Breezan är lätt lärd -men en aning het..går genom stängd bur fram..och vi håller oss på sträckan 300 m...snabbheten-no problems-no comments!


Det som förvånar oss mest är väl kanske hennes aktivitet ..när hon kommer hem igen efter att ha fått sprungit sitt lopp och tillika alla intryck..samma frenesi som vanligt..inte ett dugg  visar hon att hon är mer  än nöjd..våra andra hundar visar en helt annan sida efter träning..lite lugnare lite mer tillfreds..men icke vår Breezan..

på banan så visar hon heller ingen trötthet vare sig i loppet eller efter..tror att hon även blir en uthållig hund!


Det enda som jag skulle vilja ha annorlunda är hennes i mitt tycke lite för heta sida inte då någon form av agressivitet utan viljan att komma till start..men jag har lärt mig att man kan styra det till en viss gräns..trasan sliter och släpar hon så det är risk för att maskinen hoppar av från räls..munkorg får bli nästa moment..


vi har nu låtit Breezan springa 4 ggr  allt som allt, med början..kurva -raka -raka kurva och så 295m -denna gång från stängd bur..då dyker ju andra moment upp..hundar som står vid buren och hundar som står vid startrakan och kastar sig mot staketet och vrålar..jag tänkte i mitt stilla sinne nu ..kanske det finns risk för att hon reagerar..neej..icke sa nicke ..inte en blick..hon koncentrerade sig enbart på sin uppgift..att jaga!


hennes steg är otroligt långa och kraftfulla..har nog aldrig ägt en sådan kraftfull hund med sådana steg..OK hon är inte någon liten whippet-tik men inte heller någon jätte!


I helgen tävlingar i Järbo!


DS Starkodder                över kort

DS Leffe Blond                över lång

JJ Sahlin                         över medel

DJ Kristina Kanel             över kort

DJ Hanna med H             över kort

DS Form över                 supersprint


Lycka till alla Emmalineshundarna!


Vi själva är tävlingfria....................










Av åsa eriksson - 21 september 2011 10:08

och jag kan bara konstatera att hösten är här på riktigt och vintern är i antågande...

lite funderingar har vi angående vår uppfödning och kanske en kommande kull..

 

då en överraskning

Emmalines DS Häxöl ..kommer från föräldrar som har presterat över medelmåttan och har kullsyskon som gör detsamma..samt helsyskon som presterar mer än väl.. på rundbanan.

Marta som hon kallas har inte fått tillfälle att visa framfötterna eftersom hennes löpperioder fallit in på sommaren..

det vi kunnat konstatera är att hon har som sina föräldrar mycket bra syreupptagning och med det lungkapacitet..springer otroligt snyggt och är en klass 3 över medeldistans..det gjorde hon som debutant..och som sagt har hon inte fått visa var hon står..

 

Blir det som vi funderat på så kommer hon att matchas våren 2012 ,ögonlysas och ev.paras

hane har vi hittat ....

 

  Marta är 47 cm

e.Sökövintin Derek  10 banrekord  u. Sökövintin BS Juliet 5 banrekord och Årets whippet 2004 på rundbana m.m

 

inget är fastställt men som sagt funderingar finns!

Av åsa eriksson - 20 september 2011 09:04
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av åsa eriksson - 19 september 2011 12:07

DJ Lingonräser tror jag bestämt kom på 16.e plats i LC

DJ Kalle Kula på 7:e i samma prov.


Kalle Kula ställdes ut i Bruksklassen

med Exellent

och med väldigt bra kritik..egentligen vad är det för skillnad att ställa sin hund i bruksklubbens utställningar eller i andra..

oftast får hundarna väldigt fin kritik på dessa  och det borde dom ju få på SKK:s också tycker jag ..även om dom inte går vidare..huvudbry igen..


så här löd kritiken

strong whith ecellent bone

a bit taller

Correct earset

correct expression

nice length of the neck

correct topline

beatuful cheepchest

compact body whith well dev.muscles

moves well

correct coattype

in good condition

feet and pasterus could be stronger


domare Natasa Blanusa

ja det borde räcka även för SKK tycker man??


det kanske kan räcka med att vi ställer våra hundar som springer i BRK.


Lite mer nyheter

Probaxon Breeze fick springa sitt första 300 m lopp genom öppen bur..tyvärr  så fick hon nog inte ge allt ..och det var nog inte så bra..hon var lite för nära trasan ...men det funkade..hon blir en höjdartjej..

den som kan ..och vill kan gå in på min profil på facebook ..film ligger där..

nästa gång provar vi med stängd bur..hon verkar så bra eller rättare sagt kullen  är  så bra att man får nypa sig i armen för att förstå att detta händer en gång till i våra liv..


Hoppas du njuter av detta Peter ...vilken kull du fått fram!


nu gäller det att ha is i magen och gå långsamt fram..Breezan får ju inte springa förrän nästa år så vi har verkligen chansen att bygga upp henne..


i går var det även möte på rundbanan ..lite fick vi sagt och mycket tror jag vi /klubben  har att fundera på..tills nästa år..


Livet går som sagt berg och dalbana med oss alla ..så man vet ju inte riktigt vad det hamnar..men har vi hälsan så bör det bli några år till inom sporten..


att tacka för sig när det inte går så bra har aldrig legat för oss ....det brukar sporra oss istället..men just nu har vi flyt så nu hänger vi på så länge det varar!


Lite mera nyheter om DJ Vargtass har vi fått..det går över förväntat ..det har läkt jättefort och jättebra..så det pratas om att förkorta gipseleändet till 4 veckor istället för 6

Vargtass går ordentligt på benet och det underlättar..det skall bytas gips ungefär varje vecka framöver så att inga problem uppstår..dom verkar ha hamnat rätt!

ingen är gladare än vi..vi minns så väl vad Lisa och Anders fick gå igenom med Hanna..som nu är helt återställd ..då mycket tack vare deras egna uppoffringar..

detta med Vargtass ser inter så långvarigt ut ej heller så omständigt och krångligt..men visst är det jobb för alla inblandade..håll ut!

bättre tider kommer..


själv är jag lite trött i ögat idag..har valt bort tävlingarna i Järbo i helgen..även om vi blev sponsrade av Janne och Sofi ..i anmälningsavgifter...skall bli skönt att bara vara..

















Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Ovido - Quiz & Flashcards