Alla inlägg under november 2011

Av åsa eriksson - 3 november 2011 09:04

skall ut idag och försöka få till några bra bilder av vår 13 månaders yrväder...................................

tyvärr har vi ingen kamera som tar bra springbilder..så lyckligakortbilder kommer inte att synas här ..då bara på lyckliga mysbilder..inomhus!

 

Husse ..Janne och barnbarnen Maja och Emma har gett sig ut för att fiska..planering med matsäckskorgen hör till bland det viktigaste..morfar får nog tugga i sig en hel del mellan varven..och det lär nog bli en höjdare!

här Janne och Emma som kopplar av(om man nu kan det)  på rundbanan..tävling i Järbo..roligt har dom i alla fall!  

 

här kommer en uppställningsbild av Breezan 12 månader..

 

mycket har hänt med henne sedan dess..bl.a fronten som utvecklats enormt..lite bredare lite stabilare..hennes rygg börjar bli lite mer whippetlik..inte fullt så rak längre och hon har börjat som man säger torkat in..ser inte så valpig ut längre och bär upp sin kropp på ett elegantare sätt..hennes huvud mera feminint ..helt enkelt så börjar hon bli klar ..både i kroppen och i knoppen..

 

får se om jag får utdelning av allt detta på bild i dag....

 

.

Av åsa eriksson - 2 november 2011 13:23

tog iden från Sofi som redan ifjol klurade ihop denna skapelse...så här kan man ju också göra med höstlöven...fin blev den och pryder nu vår ytterdörr!

 

 

Av åsa eriksson - 2 november 2011 09:10

Den här tiden på året så har man verkligen tid att tänka......denna gång om mitt liv på  skola och arbetsmarknaden...........det skall ju vara varierande detta att skriva bloggar..inte bara resultat ............

det är en lång historia som går långt tillbaka..och omväxlande..med allt mellan himmel och jord..

Utbildning

Enhetsskolan i Haga Sundsvall..den första för sin tid..en hypermodern skola med mycket nytänk..med lärare som Kjell Lönnå i teckning och sång..

inomhusbassäng  idrottssal...fotbollsplaner..anex separat slöjd/matlagninganex ytterligare byggnad med matsal ..stor aula...som användes till stora prov-sånglektioner bl.a..språk-med tillägg matte med tillägg.olika lärare i de flesta ämnen..

det jag kunde konstatera så var teckning min stora talang och passion..så att ha Kjell Lönnå som sin lärare i högstadiet var ett +...och med tanke på att jag är född-44 så var allt detta en sensation...och  skolan en föregångare...vilket man inte alltid uppskattade..

 

började sedan som lärling i reklam- konsten att teckna ..texta och skylta på ett stort varuhus..som sedan övergick till hårt diciplinerade Ikea..inget för mig..skall väl säga att Konstfack var den stora drömmen....men det gick inte att genomföra ...min mor gick bort endast 48 år ..jag var då 20 ...världen/livet stod stilla-jag blev vuxen!

Efter 7 sorger och bedrövelser mellanlandade jag

i Sälen som Lillvärdinna ..säsongsjobb/vintertid....vilket drag..jag tror att vi kombinerade arbete med nöje dygnet om!!!

 

Kom till Västerås -70 för att fortsätta inom reklambranschen...träffade min gubbe ungefär vid samma tidpunkt samt även mina nuvarande vänininnor ..

Giftemål -71

barn -75

sadlade om -76

undersköterskeexamen -78

arbetade på Kirurg-ibland ambullering  IVA-Västerås Centralasarett..många år som gav mig råg i ryggen och självdiciplin samt tålamod..vilket också gav mig tillfredställelse i mitt arbete..arbetade natt....dagtid hundar/valpkullar..barn/man.. trädgård...och mig själv!

 

Diskbråck i nacken gjorde slut på på min arbetskarriär....efter 10 år...

 

många år med rehab.....som så småningom gav livskvalitet igen.......hemma-mamma på heltid till  tonårsdottern Sofi,  tuffa men berikande år av äventyr....och glädje..många pojkvänner som tröstades..vill jag minnas..det hamnade på min lott..och så alla hus vi haft...ett alldeles eget kapitel för sig..7 hus alla helt olika ....det mista 100 m2 med tomt på 6.000 m2 det största huset 400 m2..från landet till stadsmiljö..från enplans till tvåplans med hel vind och källare.................................

och till sist , tusen tack för vårt hundintresse som började år -78 ...som blev en fullträff i vårt liv..då menar jag inte med framgångar ..det går ju upp och ned..men att vi funnit något som vi tillsammans kunde/kan ägna oss åt!

 

Barnbarn har vi berikats med de senaste åren och det har givit oss mycket..både i arbete ..finurliga skratt och massor ,massor med glädje och tacksamhet........jag kan nu lugnt titta tillbaka på ett mycket händelserikt liv..nu har jag ju inte tagit med det viktigaste..ATT LEVA ..och det kan jag väl säga att jag gjort till fullo och mer skall det bli hoppas jag...svackor har funnits i form av sjukdomar.. min far gick bort-kort därefter min två år äldre syster..kan då faktiskt säga att en underlig känla av ensamhet/tomhet infann sig ..hela min familj från grunden var borta...men vi har rest oss och kämpat vidare ..

 

Så livserfarenhet kan jag lugnt och sanningserligt säga att det har jag till råge..

och lite blandad kompott på arbetsmarknaden..men inget att skämmas över ..utan snarare lite att vara stolt över.

Känner mig hemma med de flesta yrken ..så att prova på har aldrig skrämt mig..man brukar säga att man då har levt många liv.....vem vet ..detta kanske är det sista!

 

men än hoppas jag på många lärofulla ..utvecklande ...glädjefulla år..tillsammans våra hundar med vänner och vår familj!

 

Att titta tillbaka så här känns nyttigt och lite förvånande även för mig själv..åren går som sagt..men/och mycket har hänt och kommer att hända!!

 

 

 

Av åsa eriksson - 1 november 2011 17:04

över 320 m Åkers Kanal

lopp inbjudet till de 12 högst klassade hundarna

semi och final

 

högst upp och segrare Moon Quake Shake  20.76

 

till vä.

2:a plats Bryan Adams 20.84

 

till hö 3:e plats DJ Black Jack 20.92

 

utanför pall 4:e plats Black Knight  20.93

  strukna hundar lottades..5:e Banana Split 6:JJ Sahlin

 

Av åsa eriksson - 1 november 2011 09:22

helt plötsligt så är man i början på den långa vintern.....

När man tittar på superpigga hundgänget, våra tävlingsmaskiner som har hållt igång sedan april månad..så förundras man ...

 

det gäller nu att varva ned med förstånd,vilket är lika viktigt som att trappa upp träningen...inget är så enkelt som det verkar om hundarna skall må så bra som möjligt...

 

De äldre hundarna är det ju inga problem med..de lunkar på likadant över hela året..unghunden Breeze är det nog värst med hon är full av energi..och har gjort sin inskolning  på banan klar för längesedan..dvs att hon klarar box ..munkorg ...springa med annan hund..båda distanserna i kroppen..320m ..510 m

 

DS En Stor Stark har redan börjat trappat ned ..efter en sådär säsong..träningar med brorsan Cash har varit det bästa ..han ger järnet och de två har altid ungefär samma tider..men i tävlingar har det inte lyckats  ....

 

DS Häxöl har vi bara hållt igång mellan löpen..hon har fått springa på banan och gjort i princip samma sak som de tävlande hundarna..

 

DJ Black Jack har precis avslutat säsongen och är i toppkondition..vintervilan får komma sakta men säkert.........

 

Hemma hos Sofi och Janne finns två damer som löper..lite tidigt för Hanna denna gång ..första gången för Zafina!

Breezan har ännu inte löpt och vi hoppas på december-januari..vet att syster Bubsy  har löpt.

 

Barnbarnen Maja och Emma har höstlov....mor hemma och pysslar ..bara det en gudagåva för ungarna..själv skall jag återuppta mina två dagliga promenader.....

ibland faller jag in i lata dagar och de kommer alltid  så här års ..en sammankoppling med  diverse ytterkläder........

 

är en bohem när det gäller vad man skall ha på sig..vill helst gå och slappa med sköna mysiga lätta klänningar gärna långa..det går ju att fixa på sommaren.......men tyvärr inte den här tiden på året.

 

Barfota är ett annat syndrom som jag älskar....svårt att tränga ned just barfotafötter i stora kängor..inomhus går jag 90% utan skor/strumpor..vinter som sommar..tror att jag egentligen har rötter från Afrika.......................

 

Men nu får jag ta mig tusan ta och klä på mig..Leif har ansvaret på sin lott att få ut mig med kläder på..och just nu så vankar han av och an..och ser faktiskt lite ilsk ut..

Fy tusan men så är det ..strumpor..kängor..långbyxor ..varm tröja..jacka..men ännu ingen mössa på..skönt!

Sedan går man ett tag och blir genomsvettig och önskar att man tagit lite lättare klädsel.....

Vädret ..varmt för årstiden!!!!!!

 

 

 

 

Presentation

Gästbok

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Emmalines tel.0705252926

Valpar ..

Valpar finns just nu på kenneln /  


Ovido - Quiz & Flashcards